Natuurfotografie MagazinePer 1 januari 2018 gaan we ook een tijdschrift uitgeven: Natuurfotografie Magazine. Halverwege 2017 zijn op initiatief van Vermeer Publishing de overnamegesprekken gestart. Hun vraag of wij het magazine wilden overnemen kwam voor mij totaal onverwacht en ik heb er een paar weken voor nodig gehad om de keuze te maken. Want wie gaat er anno 2018 nog een magazine uitgeven?

Research liet zien dat er nog altijd succesvolle tijdschriften worden gelanceerd, waarbij er steeds drie voorwaarden terugkomen: 

  1. Het moet een niche zijn
  2. Er moet een succesvolle website met veel activiteit naast staan
  3. Het moet veel meer zijn dan een magazine: een breed pakket aan events en activiteiten

Aan deze drie voorwaarden voldoet PiXFACTORY glansrijk. Tel hier het enthousiasme van Bob Luijks en Arno ten Hoeve bij op en we hebben een GO!

De afgelopen maanden heeft de redactie onder leiding van Bob Luijks een prachtig nieuw format samengesteld en is het eerste magazine inhoudelijk al bijna af.

Inhoudelijk zal ik een bescheiden rol spelen; ik richt mij op het opzetten van partnerships met bedrijven uit de fotografie en ik ga mij bezig houden met de marketing van het magazine. Een goed magazine maken is één ding, maar het verkopen van abonnementen is ook een vak!

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest een pakket samen te stellen waar natuurfotografen écht profijt van hebben: kortingen bij fotowinkels, fotoprints, een gratis pixpas en korting op een apparatuurverzekering. Voor een gemiddelde natuurfotograaf levert dit al snel een voordeel op van meer dan € 100,-. Dát vind ik nou leuk om te doen!

Ben je nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie over het magazine en het kortingspakket.